VI LEVERERAR VÄRLDENS VACKRASTE MARMORBADRUM


VINNARE AV PINNACLE AWARD FRÅN MARBLE INSTITUTE OF AMERICA

I konkurrens med världsmetropoler som HongKong, Milano och Paris får för första gången ett svenskt företag ta emot det prestigefyllda priset Pinnacle Award från Marble Institute of America. Representanter för StenCentrum åkte till Las Vegas för att ta emot priset de tilldelats för ett exklusivt stenarbete som utsetts till ”världens bästa marmorarbete 2013”

Prisbelönt marmorbadrum med vaskar, golv och väggar i vit statuariomarmor

Projektet som gjorts på en av Stockholms mest prominenta adresser startades på ett möte med arkitekten Stefan Bergkvist på SAMARK Arkitektur och Design/Link Arkitektur i Stockholm. Stefan Bergkvist hade en vision om att använda vit exklusiv Statuariomarmor från Italien i stora plattor till både väggar och golv, som skulle monteras och mönsterpassas efter ådrornas mönster i stenen.

- Arbetet startade med att söka efter passande råmaterial. De flesta av de stenblock som fanns på marknaden levde inte upp till kraven, säger Lars Alfredsson, ägare av Stencentrum i Mölndal. Men till slut hittade vi ett stenblock med en fantastisk karaktär, så stark att det blev en spännande utmaning att få ådrorna att följa rummen på ett önskat sätt.
Innan stenen presenterades för kunden så diskuterades möjligheterna och förutsättningarna noga med arkitekten för att kunna uppnå det önskade resultatet. Arkitekten var mycket öppen för idéer från oss, men också krävande angående de slutliga detaljerna och designen.


Det har varit en stor utmaning att hitta rätt sten, tillverka bitarna och sedan installera dem, speciellt den svängda väggen i ett av badrummen. En 4 cm tjock svängd vägg som är över 3 meter hög med mönsterpassad åderföljning, mycket svårare än så kan det inte bli.
– Utan våra fantastiska medarbetare och leverantörer så hade projektet inte varit möjligt att genomföra, säger Lars Alfredsson.
Priset Pinnacle Award delas årligen ut av Marble Institute of America, en världsomspännande organisation för stenbranschen.

-Att få ett internationellt erkännande av den här klassen är fantastiskt. Vi är oerhört glada att både designvärlden och marknaden tycker att vårt arbete tillhör världstoppen. Vi är lyckligt lottade som har fått vara med att göra flera projekt av den här kalibern under de senaste åren säger Lars Alfredsson stolt.

Prisat marmorbadrum i statuariomarmor
Badrum i statuariomarmor som golv och vägg och vaskar
Duschvägg i svängd vit marmor från Italien
Marmorbadrum av vit marmor och grå vener med åderföljning från golv upp på vägg