Hotell At Six


Hotell At Six är ett av Stockholms nyaste hotell och är Petter Stordalens nya flaggskepp. Hotellet ligger vid Brunkebergstorg och är mycket exklusivt och helt utöver det vanliga. Här finns restauranger, barer, gym mm.

I projektet jobbade vi sida vid sida med Universal Design Studio i London, vilka nu har blivit utnämnda som en av kandidaterna till "the European Hotel Design Awards".

I entréplan möts man av en imponerande trappa i vit kvartsit och den spanske konstnären Jaume Plensas staty "Anna", ett stort vitt marmorhuvud tillverkat i spansk marmor. 

Hotellet har en vacker granit på golven och på väggarna sitter en grov lavasten. På toaletterna hittar man specialgjorda vaskar i granit som tillverkats hos Stencentrum i Mölndal. Hela bardisken är tillverkad i en mycket speciell granit som heter Patagonia, precis som det stora runda "chefs-table" som stoltserar vid baren. 

I presidentsviten finns ett badrum i ljus carraramarmor med detaljer i koppar. Den långa marmorvasken är även den producerad av Stencentrum. Det runda badkaret i massiv svart marmor kommer från Agape i Italien.

Hotelltrappa i vit kvartsit med staty i vit marmor
Stenbänkskiva på hotell
Bänkskiva i svart granit med svart underlimmad vask
Väggar klädda med lavasten
Barinklädnad av mönstrad beige pattagoniamarble
Hotellbar inklädd med mycket speciell granit
Vitt marmorbadrum i hotellsvit med specialtillverkad vask
Marmorvask specialproducerad i verkstad
Badrumsbänk i bianco carrara med kopparkranar
Golvbrunn i dusch i bianco carrara
Grå granitvaskar och svart granitgolv på hotelltoalett
Specialtillverkad vask i granit på hotell at Six