Skiffer


Den svenska skiffern används ofta i våra trädgårdar, men även till inomhusgolv och bordsskivor

Skiffer Göteborg

Det finns olika sorters skiffer, bl. a. lerskiffer och kvartsitskiffer. Stenen bryts i klov vilket ger stenen en naturlig vacker rå yta. Det är denna ytan som sedan blir ovansidan på stenen.  Skiffer finns i många nyanser men är huvudsakligen grå eller svart. Offerdalsskiffer används ofta i våra trädgårdar, men även till inomhusgolv och bordsskivor. Vill man ha  en mörkare alternativ så finns det lerskiffrar som är svarta. Den svenska Grythytteskiffern är svart, men har en mycket begränsad tillgång. Idag kan man hitta skiffer från alla länder att köpa i Sverige. Alla dessa kan man inte ha utomhus. Fråga din stenleverantör.

Även om den råa naturliga ytan på stenen är mycket vacker, så är det ändå ganska vanligt med bearbetningar. Man kan välja mellan ytbehandlingar som polerad, slipad och borstad.

Hos oss i Göteborg finns även en skiffer som heter Riverstone och som bryts i Sydamerika. Du har säkert sett den då den är monterad som fasad på Hotell Post i Göteborg. Denna mörka skiffer gör sig väldigt bra med borstad yta som golvmaterial. Den är mörkare än vår svenska skiffer och även den går bra att använda utomhus. Vill du se den monterad kommer den snart finnas som större yta i vår utställning i Mölndal.

Välkommen!

Uterum med golv av offerdalsskiffer där plattorna är oregelbundna i polygonform