INGA IDÉER ÄR FÖR STORA


Under årtionden har Stencentrum förvandlat kunders drömmar till verklighet. Med en av Europas största utställningar av bergarter från hela världen, hjälper vi Dig att finna just den sten Du söker.

Stencentrums främsta uppgift är att leverera och skapa exklusiva stenarbeten av högsta klass för privata hem och offentlig miljö, såväl i Sverige som Europa. Därför är vi ständigt på jakt efter nya sorter och varianter och besöker regelbundet stenbrott för att hitta nya, unika och vackra stenar att ta med oss hem till våra kunder.

Vi har ett nära samarbete med både arkitekter och byggare och levererar allt från golvplattor, fönsterbänkar, köksbänkar som till tusentals kvadratmeter till tex hotell, köpcentrum och mycket exklusiva hem.

Vår utställning och vår fabrik ligger i Mölndal, strax söder om Göteborg. Här visas många av världens stensorter som finns att tillgå. Låt dig inspireras av våra montrar med bl.a. badrumsmöbler, natursten, och köksbänkar, till både stora som till små projekt. Vi levererar allt till ditt badrum från ritning till färdigt rum. Hos oss hittar du också textila mattor från Kjellbergs och trägolv från Solidfloor.

VÅR HISTORIA


Många stenhuggeri går från generation till generation. Dock inte Stencentrum som startades upp 1997. Det är kanske därför som vi inte är som alla andra, att vi alltid ligger lite i framkant.

När Lars Alfredsson startade Stencentrum hade han redan varit 7 år i branschen. Första resan ner till Italien gjordes för att köpa en stor vattensåg och råskivor att bl.a.  göra köksbänkar av. Lars liftade ner med långtradarchaufförer för att pengarna skulle räcka lite längre. Det räckte till en begagnad såg och några stenskivor.

Mycket har hänt sedan dess och idag är vi ett ledande företag i branschen